Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Δίκτυο πρόληψης σχολικής βίας - Κύκλος διαλέξεων για τους γονείς.


Τα μέλη του παρατηρητηρίου της σχολικής βίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης δρομολογούν σειρά διαλέξεων / συζητήσεων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αντιδημαρχίες Παιδείας σχετικά με την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου καθώς η ανάγκη ενημέρωσης των γονιών σε θέματα σχέσεων και συμπεριφοράς των παιδιών γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. 
Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η συνειδητοποίηση της σημασίας του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας οικογένειας – σχολείου, η απόκτηση γνώσεων και η ανταλλαγή απόψεων. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Δικτύου πρόληψης θα είναι στη διάθεση των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις αντιμετώπισης και διαχείρισης δύσκολων προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών (προγραμματισμένες επισκέψεις, συμβουλευτική, εξατομικευμένες παρεμβάσεις).

Οι διαλέξεις θα γίνουν το χρονικό διάστημα 7 Μαρτίου 2016 – 7 Απριλίου 2016 (ώρες 18.00-20.00), θα λειτουργήσουν ως προπομπός του συνεδρίου κατά της ενδοσχολικής βίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιούνται κάθε φορά από δύο εισηγητές του Δικτύου και θα συντονίζονται από τους κ. Τομπούλογλου Ιωάννη και Ανθόπουλο Κωνσταντίνο. Οι εισηγήσεις θα έχουν διάρκεια 20 έως 25 λεπτά η κάθε μία και θα ακολουθεί διευρυμένη συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

Ο  τίτλος της πρώτης εισήγησης είναι: «Ο ρόλος των γονιών στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού». Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι: Γονεϊκός ρόλος, σημασία, πρότυπα, αξίες, συναισθηματική υγεία (χαρακτηριστικά), όρια,  έλεγχος των συμπεριφορών (π.χ. υπεύθυνες στάσεις, αντιδράσεις, θεάματα…), ενδοοικογενειακή βία (μορφές). 
Ο  τίτλος της δεύτερης εισήγησης είναι: «Διαμόρφωση σχέσης γονέων – σχολείου και οι επιδράσεις στην προσωπικότητα του παιδιού» Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι: Διαμόρφωση σχέσης σχολείου – οικογένειας, πληροφόρηση, συνεργασία στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινές δράσεις μεταξύ γονέων, επικοινωνία δασκάλων-γονέων, αλλαγές στάσεων,  προσέγγιση στα θέματα συγκρούσεων (θύτες, θύματα, παρατηρητές).


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Δ Ι Α Λ Ε Ξ Ε Ω Ν / Σ Υ Ζ Η Τ Η Σ Ε Ω Ν 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΠΑ ΠΕΡΑΙΑΣ (Δ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΑΙΑΣ / Ν.ΕΠΙΒΑΤΩΝ / ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ) ΔΕΥΤΕΡΑ  21  ΜΑΡΤΙΟΥ 2016   
Γιαννοπούλου Ελισσάβετ, Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης 3ης  παιδιατρικής κλινικής ΑΠΘ
Τομπούλογλου Ιωάννης,  Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας,  Συντονιστής του Δικτύου Πρόληψης

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων/συζητήσεων πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: