Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Συμμετοχή στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας


Στις 21 Απριλίου 2016 μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε1 συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής για την Κεντρική Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (Πλανητάριο).

Λίγα λόγια για την εργασία:
"Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η δημιουργία ψηφιακού περιβάλλοντος μάθησης για την εμπέδωση βασικών γνώσεων στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών της Α' τάξης Δημοτικού. Στόχοι της εργασίας είναι η γνωριμία των μαθητών/τριών με μια πλατφόρμα εκπαιδευτικού λογισμικού και η αξιοποίηση αυτής για τη δημιουργία ψηφιακών δραστηριοτήτων καθώς και η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, υπό την μορφή ασκήσεων, προερχόμενο από τα βιβλία διδασκαλίας. Για τη δημιουργία του περιβάλλοντος μάθησης χρησιμοποιήθηκε η δωρεάν έκδοση της διαδικτυακής εφαρμογής Kubbu (http://www.kubbu.com). Πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας δραστηριοτήτων τύπου ντόμινο, σταυρόλεξου, quiz, πολλαπλών απαντήσεων, κατηγοριοποίησης. Αρχικά οι μαθητές/τριες μελέτησαν, ανά ομάδες, τα βιβλία Γλώσσας και Μαθηματικών και στη συνέχεια σχεδίασαν στο χαρτί ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές μεταφέρθηκαν και υλοποιήθηκαν στην εφαρμογή". 

Για την υλοποίηση της εργασίας συνεργάστηκε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Θεοδωρίδου Σοφία, με τη δασκάλα της τάξης, Χοροζίδου Σαββατούλα.

** Για να επισκεφθείτε τη σελίδα της εργασίας "Τα πρωτ@κια μας!" πατήστε εδώ.

** Για να δείτε την παρουσία μας στο Συνέδριο πατήστε εδώ.